Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 70€ για Ελλάδα.

Η Ιστορία Μας

Η LOVELIN είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία απαρτίζεται από νέους ανθρώπους. Όραμα μας είναι να εμπλουτίσουμε την συλλογή μας σχεδιάζοντας προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, να ενισχύσετε την ρουτίνα ομορφιάς σας και να βελτιώσετε εν γένει την ευεξία & την ευζωία σας, αναζητώντας πάντα τα καλύτερα φυσικά υφάσματα που υπάρχουν.

Οι μαξιλαροθήκες μας, οι μάσκες ματιών και τα αξεσουάρ μας είναι από 100% πιστοποιημένο βιολογικό μετάξι μουριάς ύψιστης ποιότητας 22ΜΜ & κατηγορίας 6Α που είναι και η ανώτερη στον κόσμο.

Εμείς στην LOVELIN αφιερώσαμε αμέτρητες ώρες, μέρες και πολλούς μήνες αναζητώντας το καλύτερο μετάξι στον κόσμο και αυτό διότι ΔΕΝ είναι όλα τα μετάξια το ίδιο. Ήταν δύσκολο μέχρι να καταλήξουμε, όταν όμως το βρήκαμε ήταν έρωτας από το πρώτο βράδυ. Η υφή, η αίσθηση και ο ύπνος με το συγκεκριμένο μετάξι είναι ο λόγος που γεννήθηκε η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε τα προϊόντα μας.

Γιατί Μετάξι;

Το γνωρίζατε πως περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας πάνω σε ένα μαξιλάρι καθώς κοιμόμαστε; Αλλά οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούμε να κοιμόμαστε πάνω σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Γνωρίζατε πως η τραχιά επιφάνεια και η απορροφητικότητα του βαμβακερού η οποία έρχεται σε επαφή με το λεπτό δέρμα μας, προκαλεί αφυδάτωση, λεπτές και βαθιές γραμμές στην επιδερμίδα μας και κατ’ επέκταση πρόωρη γήρανση; Για αυτό λοιπόν η επιλογή της μαξιλαροθήκης έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία μας και την ομορφιά μας.

Το μετάξι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν και μια από τις πολυτιμότερες υφαντικές ίνες ζωικής προέλευσης, με ωφέλιμες ιδιότητες για το δέρμα, τα μαλλιά & την υγεία μας. Παράγεται χωρίς κανένα απολύτως χημικό από τον μεταξοσκώληκα Bombyx mori, όταν φτιάχνει το κουκούλι του, για να περάσει μια ορισμένη φάση στη μεταμόρφωσή του. Αποτελείται από φιβροΐνη, (που είναι πρωτεΐνη άσπρου ή κρεμ χρώματος) κατά 60-70% και κατά 20-22% από σερικίνη (κι αυτή πρωτεΐνη). Το υπόλοιπο αποτελείται από διάφορες άλλες ύλες. Τόσο η φιβροΐνη, όσο και η σερικίνη είναι πρωτεϊνικές ουσίες αποτελούμενες από 16 – 18 αμινοξέα, όπως η γλυκίνη, η αλανίνη, η σερίνη κ.α. τα οποία προσδίδουν στο μετάξι αυτές τις ωφέλιμες ιδιότητες του.

Στην LOVELIN φτιάξαμε μια συλλογή από 100% αγνό βιολογικό μετάξι μουριάς η οποία είναι υποαλλεργική, αντιβακτηριακή και απωθεί φυσικά τα ακάρεα σκόνης. Απαλλαγμένη λοιπόν από αλλεργιογόνα και τοξικές ουσίες αποτελεί μια ιδανική λύση για τους ανθρώπους που πάσχουν από ανάλογες αλλεργίες, έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα ή ακόμη και δερματικές παθήσεις όπως ατοπική δερματίτιδα, εκζέματα και ακμή.

Το μετάξι είναι ο απόλυτος σύμμαχος μας στην βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας μας και των μαλλιών μας. Η απαλή, λεία και λιγότερο απορροφητική από το βαμβάκι επιφάνεια του αφήνει τα καλλυντικά ομορφιάς που χρησιμοποιούμε εκεί που πρέπει, στο πρόσωπο μας και τα μαλλιά μας ενισχύοντας την δράση τους σε αντίθεση με την βαμβακερή μαξιλαροθήκη μας.

Επιπλέον η λεπτή δομή του μεταξιού διεγείρει τα αισθητήρια σημεία του δέρματος και προσαρμόζει την θερμοκρασία του ανάλογα την εποχή, δροσερό το καλοκαίρι και θερμό τον χειμώνα προσφέροντας μας έναν καλύτερο & ποιοτικότερο ύπνο προάγοντας την ευεξία & ευζωία μας.

Για Την Ιστορία

Οι ιδιότητες του μεταξιού είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που μετρά χιλιάδες χρόνια πίσω. Δεν είναι τυχαίο που μόνο οι αυτοκράτορες, οι βασιλείς και οι αριστοκράτες είχανε στην καθημερινότητα τους το μετάξι. Είναι ύφασμα πολυτελές, φίνο με ευεργετικές ιδιότητες και το μυστικό ομορφιάς πολλών celebrities σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, αυτό το μυστικό ευζωίας και ομορφιάς χρονολογείται από το 2650 π.Χ. στην Κίνα, όπου και αναπτύχθηκε αρχικά το μετάξι και η διαδρομή του αυτή συνοδεύεται από μύθους και ιστορίες. Όταν λοιπόν ανακάλυψαν τις εκπληκτικές ιδιότητες του μεταξιού, οι Κινέζοι αυτοκράτορες κράτησαν αυτό το μυστικό επτασφράγιστο για πολλούς αιώνες καθώς όχι μόνο φορούσαν μεταξωτά ρούχα, αλλά κοιμόντουσαν πάνω σε μετάξι και με τον τρόπο αυτό απορροφούσαν τα πρόσθετα πλεονεκτήματα που το συνοδεύουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Σύμφωνα με τους Κινέζους συγγραφείς, η τέχνη της εκτροφής του μεταξοσκώληκα και η κατεργασία του μεταξιού ανακαλύφθηκε τυχαία. Ο μύθος λέει πως η σύζυγος του Κίτρινου αυτοκράτορα, Λέι Τσου (Leizu) ή αλλιώς Σι-Λινγκ Τσι ( Xi-Lingshi) γύρω στο 2650 π.Χ. την ώρα που έπινε το τσάι της στους κήπους των ανακτόρων της, ένα κουκούλι έπεσε μέσα στο βραστό νερό του τσαγιού της. Στην προσπάθειά της λοιπόν να το βγάλει έξω, τράβηξε μία εξαιρετικά λεπτή, απαλή, λαμπερή αλλά και ανθεκτική κλωστή, την πρώτη μεταξωτή ίνα.

Η ιστορία είναι πάντα αυτή που εξακριβώνει τους μύθους και για αυτόν τον λόγο η Κίνα αποτελεί το πραγματικό λίκνο του μεταξιού. Ο Κομφούκιος (Κινέζος διανοητής & κοινωνικός φιλόσοφος) στα «Χρονιά των τεσσάρων πρώτων δυναστειών» αναφέρει πως η αυτοκράτειρα Σι-Λιγκ Τσι έκανε συστηματική εκτροφή του μεταξοσκώληκα στα ανάκτορά της και υποχρέωνε τις Κινέζες της αυλής να παρακολουθούν μαθήματα σηροτροφίας, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη που άνηκε η κάθε μία.
Για αιώνες τα προϊόντα αυτής της νέας βιομηχανίας παρέμειναν αποκλειστικό προνόμιο της αυλής, αυτοκράτορας, οι συγγενείς του καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος είχαν μόνο το δικαίωμα να φορούν τα πολύτιμα. Οι Κινέζοι απαγόρευαν με ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους τη διάδοση της σηροτροφίας, ενώ η εξαγωγή των σπόρων του μεταξοσκώληκα τιμωρούνταν με θάνατο. Επιτρεπόταν μόνο η εξαγωγή κατεργασμένων νημάτων και υφασμάτων. Η Ιαπωνία, οι Ινδίες, και η Περσία αποτελούσαν τα τότε κέντρα εμπορίας του εξαγόμενου μεταξιού.
Έκτοτε, υπήρξε πληθώρα ερευνών για αυτήν την απίστευτη φυσική ίνα, με μελέτες που έδειξαν πως οι πρωτεΐνες του μεταξιού μπορούν να έχουν ασύγκριτα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, και πλέον χρησιμοποιούνται ευρέως για ιατρικούς και καλλυντικούς σκοπούς σε όλον τον κόσμο.

Βιωσιμότητα Και Πιστοποίηση

Η ποιότητα και η περιβαλλοντική μας συνείδηση μας οδήγησε φυσικά στο βιολογικό μετάξι με τις ανάλογες πιστοποιήσεις. Καθώς πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν ζωικής προέλευσης, θέλαμε τα υφάσματα μας να προέρχονται από σηροτροφία και μεταξουργία που σέβεται το περιβάλλον και έχει την βιωσιμότητα ως προτεραιότητα της. Η κλωστοϋφαντουργία η οποία παράγει τα υφάσματα μας είναι παραδοσιακή και από τις μεγαλύτερες αν όχι η μεγαλύτερη στον κόσμο, προμηθεύοντας τους μεγαλύτερους γνωστούς οίκους και brands σε όλον τον κόσμο. Βρίσκεται στην Ασία στον τόπο όπου ανακαλύφθηκε και δημιουργήθηκε το μετάξι πριν χιλιάδες χρόνια και κρατά την μακρά παράδοση της. Με σεβασμό λοιπόν στο περιβάλλον και τον άνθρωπο ο προμηθευτής μας διαθέτει πιστοποιητικό GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD) – Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο καθορίζει τις προϋποθέσεις εκείνες που διασφαλίζουν την βιολογικότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, από τη συγκομιδή των πρώτων υλών μέχρι το τελικό προϊόν, μέσω της περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης διαδικασίας παρασκευής έως και την επισήμανση ώστε να παρέχεται αξιόπιστη διαβεβαίωση στον καταναλωτή. Η GOTS δεν αρκείται μόνο στον έλεγχο της βιολογικότητας των προϊόντων αλλά εμβαθύνει και ελέγχει τις εταιρείες και για το προσωπικό το οποίο εργάζεται μέσα σε αυτήν την αλυσίδα έτσι ώστε να διασφαλίζεται πως δεν υπάρχει εργασιακή εκμετάλλευση και παιδική εργασία σε κανένα της στάδιο. Η περιβαλλοντική και κοινωνική της ευθύνη είναι αυτή που έκανε την GOTS την πιο αξιόπιστη και αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πέραν αυτού τα προϊόντα μας διαθέτουν και πιστοποίηση OEKOTEX γνωστή σε όλους μας για την αποχή βλαβερών ουσιών στα υφάσματα και στα τυχόν εξαρτήματα τους.
Loading...
Καλάθι0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!